Vi har representert ARMADA i Norge helt siden selskapet ble etablert vintersesongen 2002/2003.

ARMADA ble stiftet med en klar fremtidsvisjon for alpinsporten, utvikle og bygge ski  sammen med de beste utøverne i takt med den aggressive utviklingen av sporten. 

Ideen kom som følge av mangelen på produkter fra eksisterende skimerker som fulgte den nye utviklingen av freeskiing. Det var tidlig på 2000-tallet: Det var store endringer på hvordan man stod på alpinski som følge av snowboardsportens påvirkning. De tradisjonelle skiselskapenes merkeidentitet var solid forankret opp mot alpinracingen med startnummer og kondomdrakter. Freeskiing var en ny gren innen alpinsporten som distanserte seg vekk fra all tradisjonell alpinsport- felleskapet var mye nærere og sterkere til friheten man fant innen sportene snowboard, skateboard og surfing. Det var en felles oppfatning blant den nye generasjonen av skikjørere og den progresjonen som de tilførte sporten også skulle gjengis i merkevarene. Tiden var kommet for en merkevare som gjorde akkurat det. 

I sentrum av skievolusjonen var JP Auclair, Tanner Hall, JF Cusson, Julien Regnier og Boyd Easley alle fra ulike fjellområder over hele USA, Canada og Europa som sammen med sportsfotograf Chris OConnell slo seg sammen å dannet ARMADA. Denne gjengen var perfekt satt sammen med en team-basert organisering på modellen av hva store kjente snowboard og skateboardselskap er strukturert. Chris O`Connell skrev en forretningsplan som lyder som følgende:

"Armada. What skiing Will Become. " W.S.W.B.

Med de beste og mest progressive skikjørerne innenfor frikjøring og jibbing på plass i skuta som både utøvere, produktutviklere og eiere tok det ikke lang tid å få investorer på plass, skuta satte sin seil, ARMADA var sjødyktig.

I november 2002 flyttet driften fra en kjeller i ett hjemmekontor i Truckee California til sin egen bygning i Costa Mesa (ref bilde over), strandbyen I California hvor alle de største merkene innen skate og surf har sine hovedkvarter. Skikjørerne forble ved roret av selskapet og dannet sammen med delgrunnlegger og den første teammanageren; Eric Iberg sammen med delgrunnlegger Hans Smith driftet ARMADA, Tyson Hall, broren til skilegenden og medgrunnlegger Tanner Hall ble hentet inn som salgsansvarlig. ARMADA´s hær var etablert både bak kontorpulten og på fjellet, slik ble det første uavhengige utøvereide og utøverdrevet skimerke etablert.

Nå 15 år senere er ikke ARMADA lenger kun en fjern drøm om hvordan ett skimerke bør være, i dag er vi distribuert globalt i over 40 land og er en evig pådriver til utvikling i forkant av utviklingen av skisporten. Vårt ensidige fokus på at produktet alltid skal tilfredsstille behovene til våre profesjonell utøvere som VET hva som fungerer. 

Vi i ARMADA er en familie av innovative idrettsutøvere, kunstnere, designere og ingeniører som presser bransjen til videreutvikling, velkommen skal du være som kunde hos oss.

Med vennlig hilsen

PAUL FREDRIK BERG // PFB AGENCY

https://www.youtube.com/watch?v=Yb5NNx5Pa94